1 0
Παστίτσιο νηστίσιμο αλάδωτο

Μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα σας:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε την διεύθυνση αυτή url

Διατροφικές πληροφορίες

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες σας την συνταγή

Πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να προσθέσετε στους σελιδοδείκτες / στα αγαπημένα το περιεχόμενο αυτό.

Παστίτσιο νηστίσιμο αλάδωτο

Κουζίνα:

    Παστίτσιο νηστίσιμο αλάδωτο

    • 2 ωρες
    • Μερίδες 10
    • Μέτρια δυσκολία

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Μοίρασε

    Παστίτσιο νηστίσιμο και αλάδωτο

    Παστίτσιο νηστίσιμο και αλάδωτο, μία πρόταση για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Γενικά είναι μία συνταγή χρονοβόρα, δύσκολη με πολλά βήματα. Αλλά γενικά το παστίτσιο δεν είναι μία εύκολη συνταγή πόσο μάλλον νηστίσιμη εκδοχή της.

    Βήματα

    1
    Έγινε

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ και πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Αν τα μανιτάρια κονσέρβας δεν είναι κομμένα τα ψιλοκόβουμε και αυτά στο μπλέντερ.

    2
    Έγινε

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 800 ml νερό και το θερμαίνουμε, μόλις θερμανθεί λίγο προσθέτουμε το ταχίνι και σιγοβράζουμε αναμιγνύοντας το ταυτόχρονα.

    3
    Έγινε

    Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό για τα μακαρόνια. όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα μακαρόνια για παστίτσιο και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

    4
    Έγινε

    Απο το μείγμα ταχίνι-νερού παίρνουμε 2 κούπες (περίπου 400ml) και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και το θερμαίνουμε. Σε αυτό προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πολτό ντομάτας, τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον κύβο λαχανικών, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

    5
    Έγινε

    Μόλις σωθεί το νερό απο το τηγάνι τα σβήνουμε (Προσέχουμε να μην υπάρχει νερό επειδή θα το παστίτσιο δεν θα έχει καλή συνεκτικότητα.

    6
    Έγινε

    Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε στο πάτο του τριμμένη φρυγανιά. Πάνω απο την στρώση αυτή προσθέτουμε τα μισά καλά στραγγισμένα μακαρόνια. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω απο τα μακαρόνια, πάνω απο το μείγμα αυτό απλώνουμε το τυρί.

    7
    Έγινε

    Τώρα απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω απο τις υπόλοιπες στρώσεις.

    8
    Έγινε

    Για την μπεσαμέλ ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα αλεύρι και το θερμαίνουμε ώστε να έχουμε μία μικρή καστάνωση αυτού, προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ταχίνη-νερού και τα αναμιγνύουμε υπο θέρμανση ώστε να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ και να αποκτήσει την κατάλληλη συνεκτικότητα.

    9
    Έγινε

    Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω απο την τελευταία στρώση μακαρονιών. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίους για 35-45 min, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τις μπεσαμέλ.

    admin

    Αξιολογήσεις Συνταγών

    Δεν υπάρχουν Αξιολογήσεις για αυτήν τη συνταγή ακόμα, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την αξιολόγησης σας
    Ψημένη φέτα σε αλουμινόχαρτο
    Προηγούμενη
    Ψημένη Φέτα στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο
    Πατάτες-στο-φούρνο
    Επόμενη
    Μια εύκολη συνταγή Πατάτες φούρνου με τυρί
    Ψημένη φέτα σε αλουμινόχαρτο
    Προηγούμενη
    Ψημένη Φέτα στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο
    Πατάτες-στο-φούρνο
    Επόμενη
    Μια εύκολη συνταγή Πατάτες φούρνου με τυρί

    Προσθέστε το σχόλιό σας