Αυτή η μεσογειακή σαλάτα με βρώμη και φέτα είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για όσους αναζητούν ένα ελαφρύγρήγορο αλλά ταυτόχρονα χορταστικό γεύμα. Συνδυάζοντας φρέσκα συστατικά όπως ντομάτα, κρεμμύδι, ελιές και φέτα και με λίγο ρίγανη, αυτή η σαλάτα είναι γεμάτη γεύσεις και υφές που θα καλοκαιριάσουν τον ουρανίσκο σας.
Μεσογειακή εκδοχή βρώμης με σαλάτα
Ingredients
- 60 γρ ντομάτες
- 35 γρ Βρώμη
- 50 γρ κρεμμύδια
- 8 τμχ ελιές ώριμες πράσινες
- 2 γρ λίγο ρίγανη
- 30 γρ Τυρί φέτα
Instructions
- ΒήμαΖεσταίνουμε νερό και προσθέτουμε στην βρώμη την τριπλάσια ποσότητα νερού. Το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
- ΒήμαΚόβουμε την ντομάτα,το κρεμμύδι, την φέτα και τις ελιές σε μικρά τεμάχια.
- ΒήμαΣτο φούρνο μικροκυμμάτων βάζουμε την βρώμη για να να το ζεστάνουμε και να απομακρύνουμε το νερό (υγρασία). Ανάλογα πόσο στερεό το θέλει ο καθένας το θερμαίνει περισσότερο χρόνο στο φούρνο μικροκυμμάτων, εγώ το αφήνω αρκετό χρόνο μέχρι να φύγει τελείως η υγρασία μου αρέσει περισσότερο στερεό.
- ΒήμαΡίχνουμε τα υλικά που έχουμε κόψη και την ρίγανη στην βρώμη και τα ανακατεύουμε.
Notes
Αυτή η μεσογειακή σαλάτα με βρώμη και φέτα είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για όσους αναζητούν ένα ελαφρύγρήγορο αλλά ταυτόχρονα χορταστικό γεύμα. Συνδυάζοντας φρέσκα συστατικά όπως ντομάτα, κρεμμύδι, ελιές και φέτα και με λίγο ρίγανη, αυτή η σαλάτα είναι γεμάτη γεύσεις και υφές που θα καλοκαιριάσουν τον ουρανίσκο σας.