“Μια γρήγορη και ωραία τάρτα με φράουλες
Μία απο της αγαπημένες μου συνταγές τάρτα με φράουλες πολύ ωραίο γλυκό με λίγες θερμίδες. Χαίρομαι να την κάνω δεν την βαριέμαι με τίποτα !!!!!!!”

Τάρτα με φράουλες
Ingredients
- 60 g Αβγά
- 125 g ζάχαρη
- 75 g αλεύρι
- 5 g Μπείκιν Παουντέρ
- 300 g Φράουλες
- 3 g ξύσμα λεμονιού
- 20 g χυμός λεμονιού
- 500 g Γιαούρτι 1.5%
- 8 g Βανίλια με ζάχαρη
- 8 g Γλάσο για τούρτα
- 8 g Φύλλα ζελατίνης
Instructions
- Προσθέτουμε τα αυγά, 3/5(75γρ) της ζάχαρης 2 Κουτάλια της σούπας ζεστό νερό σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με το μίξερ ώστε να σχηματιστεί μία κρεμώδης λευκώδες μάζα.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το Μπέικον πάουντερ με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στη μάζα του αυγού και τα ανακατεύουμε.
- Κόβουμε λαδόκολλα στο μέγεθος της φόρμας που ανοιγοκλείνει (ø24cm) και το βάζουμε στο πάτο αυτής. Ρίχνουμε την ζύμη στην φόρμα ψησίματος
- Στο προθερμαίνω φούρνο το βάζουμε να ψηθεί στους 180οC για 20-25 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Παράλληλα μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα δοχείο με κρύο νερό. Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε 2 κουτάλια της σούπας νερό και βάζουμε σε αυτό τα φύλλα ζελατίνης και με ανάδευση τα διαλύουμε
- Πλένουμε με ζεστό νερό το λεμόνι και ξύνουμε την επιφάνεια του λεμονιού για να πάρουμε ξύσμα λεμονιού και στύβουμε για να συλλέξουμε τον χυμό του λεμονιού που χρειαζόμαστε. Αυτά τα προσθέτουμε σε ένα μπολ με το γιαούρτι, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια και τα ανακατεύουμε ώσπου να σχηματιστεί μία πολύ λευκή κρεμώδες μάζα. Σε αυτό προσθέτουμε την διαλυμένη ζελατίνη στην κρέμα γιαουρτιού και αναμειγνύουμε.
- Στην φόρμα με τον πάτο της τάρτας ρίχνουμε την κρέμα γιαουρτιού και τοποθετούμε τις φράουλες που έχουμε κόψει στα δύο ή τρία ανάλογα το μέγεθος της φράουλας. Αφήνουμε την τάρτα να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο στην συντήρηση.
- Αναμειγνύουμε το γλάσο τούρτας με νερό και το περιχύνουμε ομοιόμορφα πάνω απο την τάρτα. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.