Συστατικά
-
160 g Αρακάς
-
5 g ελαιόλαδο
-
60 g μαρούλι
-
30 g κρεμμυδάκια φρέσκα2 τμχ
-
2 g αλάτι
-
2 g Μαύρο πιπέρι
-
45 g καρότο-α
-
300 g νερό
-
15 g τοματοπολτός πιο συμπυκνωμένος
Οδηγίες
Αρακάς χωριάτικος
Μία συνταγή με αρακά που αγαπούσα σαν μικρό παιδί και έτρωγα με χαρά. Ο αρακάς ανήκει στα όσπρια περιέχει περίπου 25 γρ πρωτεΐνη ανα 100γρ, που είναι πολύ καλό ποσοστό. Ακόμη περιέχει σε καλό ποσοστό φυλλικό οξύ και σίδηρο. Αρχαιολογικά ευρήματα χρονολογούνται απο το 8000 π.χ. στην περιοχή της μεσογείου.
Βήματα
1
Ολοκληρώθηκε
|
Καθαρίζουμε τα καρότα. Πλένουμε και καθαρίζουμε το μαρούλι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. |
2
Ολοκληρώθηκε
|
Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες, χοντροκόβουμε το μαρούλι και προσθέτουμε σε ένα σκεύος που έχουμε ζεστάνει το ελαιόλαδο και τα αχνίζουμε. |
3
Ολοκληρώθηκε
|
Προσθέτουμε τον αρακά, νερό, αλάτι, πιπέρι σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30min. |