Συστατικά
-
1 Μαύρο πιπέρι
-
1 αλάτι
-
12 μαϊντανός
-
30 ελαιόλαδο
-
45 κρεμμύδια
-
60 Ξύδι
-
180 πατάτες
-
250 ντομάτες
-
500 Μπάμιες καταψυγμένες
Οδηγίες
Μπάμιες φούρνου
Στην Ελλάδα η μπάμιες είναι λαχανικά που τα τρώμε συχνά σε σχέση με τους βορειοευρωπαίους που δεν τις πολυγνωρίζουν και συνήθως και ως μπάμιες φούρνου. Η μπάμια έχει λίγες θερμίδες όπως τα περισσότερα λαχανικά 33 kcal ανά 100g. Περιέχει σε αξιόλογες ποσότητες Βιταμίνη C (θερμοευαίσθητη) Βιταμίνη B1 , ασβέστιο και μαγνήσιο κ.α.
Βήματα
1
Ολοκληρώθηκε
|
Εάν οι μπάμιες δεν είναι καταψυγμένες, τις πλένετε και αφαιρείτε το κοτσάνι . Τις βάζετε σε ένα δοχείο με ξύδι, λίγο νερό και αλάτι και τις αφήνετε για 20 min. |
2
Ολοκληρώθηκε
|
Τις μπάμιες τις απλώνετε σε ένα ταψί και προσθέτετε σε αυτές, τις πατάτες κομμένες σε κύβους , τις ντομάτες τριμμένες, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, νερό (ώστε να σκεπάζει τις μπάμιες) και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και το αλάτι. |
3
Ολοκληρώθηκε
|
Τα βάζετε να ψηθούν στους 200C |
4
Ολοκληρώθηκε
|
Βλέπετε αν έχουν βράσει και να έχει εξατμιστεί το νερό αλλιώς προσθέτετε νερό. Προσέχετε μην παρα μαγειρευτούν!! |