1 0
Παστίτσιο νηστίσιμο αλάδωτο

Μοιραστείτε στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Or you can just copy and share this url

Διατροφικές πληροφορίες

Προσθήκη στα αγαπημένα

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Παστίτσιο νηστίσιμο αλάδωτο

Κουζίνα:

    Παστίτσιο νηστίσιμο αλάδωτο

    • 2 ωρες
    • Μερίδες Serves 10
    • Μεσαία

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Μοιραστείτε

    Παστίτσιο νηστίσιμο και αλάδωτο

    Παστίτσιο νηστίσιμο και αλάδωτο, μία πρόταση για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Γενικά είναι μία συνταγή χρονοβόρα, δύσκολη με πολλά βήματα. Αλλά γενικά το παστίτσιο δεν είναι μία εύκολη συνταγή πόσο μάλλον νηστίσιμη εκδοχή της.

    Βήματα

    1
    Ολοκληρώθηκε

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ και πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Αν τα μανιτάρια κονσέρβας δεν είναι κομμένα τα ψιλοκόβουμε και αυτά στο μπλέντερ.

    2
    Ολοκληρώθηκε

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 800 ml νερό και το θερμαίνουμε, μόλις θερμανθεί λίγο προσθέτουμε το ταχίνι και σιγοβράζουμε αναμιγνύοντας το ταυτόχρονα.

    3
    Ολοκληρώθηκε

    Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό για τα μακαρόνια. όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα μακαρόνια για παστίτσιο και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους. Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

    4
    Ολοκληρώθηκε

    Απο το μείγμα ταχίνι-νερού παίρνουμε 2 κούπες (περίπου 400ml) και τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και το θερμαίνουμε. Σε αυτό προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πολτό ντομάτας, τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον κύβο λαχανικών, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

    5
    Ολοκληρώθηκε

    Μόλις σωθεί το νερό απο το τηγάνι τα σβήνουμε (Προσέχουμε να μην υπάρχει νερό επειδή θα το παστίτσιο δεν θα έχει καλή συνεκτικότητα.

    6
    Ολοκληρώθηκε

    Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε στο πάτο του τριμμένη φρυγανιά. Πάνω απο την στρώση αυτή προσθέτουμε τα μισά καλά στραγγισμένα μακαρόνια. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του τηγανιού το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω απο τα μακαρόνια, πάνω απο το μείγμα αυτό απλώνουμε το τυρί.

    7
    Ολοκληρώθηκε

    Τώρα απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω απο τις υπόλοιπες στρώσεις.

    8
    Ολοκληρώθηκε

    Για την μπεσαμέλ ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα αλεύρι και το θερμαίνουμε ώστε να έχουμε μία μικρή καστάνωση αυτού, προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ταχίνη-νερού και τα αναμιγνύουμε υπο θέρμανση ώστε να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ και να αποκτήσει την κατάλληλη συνεκτικότητα.

    9
    Ολοκληρώθηκε

    Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω απο την τελευταία στρώση μακαρονιών. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίους για 35-45 min, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τις μπεσαμέλ.

    admin

    Κριτικές συνταγών

    Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές για αυτήν τη συνταγή, χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να γράψετε την κριτική σας
    Ψημένη φέτα σε αλουμινόχαρτο
    προηγούμενος
    Ψημένη Φέτα στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο
    Πατάτες-στο-φούρνο
    επόμενο
    Μια εύκολη συνταγή Πατάτες φούρνου με τυρί
    Ψημένη φέτα σε αλουμινόχαρτο
    προηγούμενος
    Ψημένη Φέτα στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο
    Πατάτες-στο-φούρνο
    επόμενο
    Μια εύκολη συνταγή Πατάτες φούρνου με τυρί

    Προσθέστε το σχόλιό σας