Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την-ις ντομάτα-ες. Στην συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρώτο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος (αντικολλητικό) και προσθέτουμε τον κιμά. Τον τσιγαρίζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να συρρικνωθεί λίγο(ανάμιξη) . Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρώτο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά(ανάμιξη).
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την-ις ντομάτα-ες. Στην συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρώτο.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Προσθέτουμε το νερό τα, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά (μέχρι να έχουν βράσει καλά τα λαχανικά . 4-5 λεπτά πριν από το τέλος του βρασίματος του μίγματος ρίχνουμε την ρίγανη και τα αναμιγνύουμε καλά.
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πήλινο σκεύος και ρίχνουμε το μίγμα κιμά-λαχανικών και από πάνω τρίβουμε λίγο γραβιέρα.
Τα βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά.