Go Back

Σούπα γιουβαρλάκια

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Servings 6
Calories 410

Ingredients

  • 1500 g 1500 g νερό
  • 500 g 500 g κιμάς
  • 3 g 3 g σκόρδο
  • 34 g 34 g μαϊντανός
  • 100 g 100 g Αβγά
  • 40 g 40 g αλεύρι
  • 240 g 240 g τοματοπολτός
  • 30 g 30 g ρύζι
  • 15 g 15 g κύβος κρέατος

Instructions 

  • Ρίχνουμε το νερό, τον χυμό ντομάτας, και τον κύβο κρέατος σε ένα σκεύος και τα βράζουμε.
  • Αναμιγνύουμε τον κιμά, την λιωμένη σκελίδα σκόρδου, το 1/2 του μαϊντανού, το αλάτι, το πιπέρι και ένα αυγό. Πλάθεται το μείγμα σε γιουβαρλάκια και τα πασπαλίζετε με αλεύρι και τα ρίχνετε στο ζουμί που βράζει.
  • Τα βράζετε όλα για 40-50 λεπτά, 8 λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό ρίχνουμε το ρύζι και λίγο πριν τελειώσει αναμιγνύουμε το αυγό με το αλεύρι και το 1/2 μαϊντανό και ζωμό από την σούπα και προσέχουμε την θερμοκρασία να ώστε να μην κόψει (<60 βαθμούς).
Calories: 410kcal
Course: Main Course
Cuisine: Greek