Τι σημαίνει μία Ισορροπημένη Διατροφή; (από my-diet.gr) |
Μία ισορροπημένη διατροφή εκτός από το ενεργειακό ισοζύγιο συμπεριλαμβάνει και μεγάλη ποικιλία τροφίμων έτσι ώστε να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα. |
Ο παρακάτω πίνακας του WHO και FAO περιγράφει την αναλογία των διάφορων πηγών ενέργειας μίας ισορροπημένης διατροφής ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος της πρόκλησης χρόνιων ασθενειών από μία ανεπαρκή πρόσληψη αυτών[1].
|
Υπολογίζεται από ως: συνολικά λιπαρά – (κορεσμένα λιπαρά οξέα+ πολυακόρεστα λιπαρά οξέα + trans λιπαρά οξέα) Ο όρος ”ελεύθερα σάκχαρα’ ‘αναφέρεται σε όλους τους μονοσακχαρίτες και δισακχαρίτες που προστίθενται στα τρόφιμα από τον κατασκευαστή, μάγειρα ή τον καταναλωτή, καθώς και τα σάκχαρα που υπάρχουν εκ φύσεως στα σιρόπια μέλι και χυμούς φρούτων. |
Πηγές:
[1]Report of the joint WHO/FAO expert consultation (2003), Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases, WHO Technical Report Series, No. 916 (TRS 916)
<http://www.who.int/dietphysicalactivity/publications/trs916/download/en/index.html>