“Μπάμιες φούρνου
Στην Ελλάδα η μπάμιες είναι λαχανικά που τα τρώμε συχνά σε σχέση με τους βορειοευρωπαίους που δεν τις πολυγνωρίζουν και συνήθως και ως μπάμιες φούρνου. Η μπάμια έχει λίγες θερμίδες όπως τα περισσότερα λαχανικά 33 kcal ανά 100g. Περιέχει σε αξιόλογες ποσότητες Βιταμίνη C (θερμοευαίσθητη) Βιταμίνη B1 , ασβέστιο και μαγνήσιο κ.α.”

Μπάμιες φούρνου
Ingredients
- 2 g Μαύρο πιπέρι
- 2 g αλάτι
- 12 g μαϊντανός
- 30 g ελαιόλαδο
- 45 g κρεμμύδια
- 60 g Ξύδι
- 180 g πατάτες
- 250 g ντομάτες
- 500 g Μπάμιες καταψυγμένες
Instructions
- Εάν οι μπάμιες δεν είναι καταψυγμένες, τις πλένετε και αφαιρείτε το κοτσάνι . Τις βάζετε σε ένα δοχείο με ξύδι, λίγο νερό και αλάτι και τις αφήνετε για 20 min.
- Τις μπάμιες τις απλώνετε σε ένα ταψί και προσθέτετε σε αυτές, τις πατάτες κομμένες σε κύβους , τις ντομάτες τριμμένες, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, νερό (ώστε να σκεπάζει τις μπάμιες) και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και το αλάτι.
- Τα βάζετε να ψηθούν στους 200C
- Βλέπετε αν έχουν βράσει και να έχει εξατμιστεί το νερό αλλιώς προσθέτετε νερό. Προσέχετε μην παρα μαγειρευτούν!!