Ελαφρύ και εύκολο γλυκάκι που μπορείς να το κάνεις γρήγορα και να χρησιμοποιήσεις και άλλο φρούτο εκτός των νεκταρινιών.

Γλυκάκι σε ποτήρι με λίγες θερμίδες
Ingredients
Για τα φρούτα
- 400 g Νεκταρίνια
- 8 g Βανίλια με ζάχαρη
- 50 g ζάχαρη
- 25 g βούτυρο
Για την κρέμα
- 250 g Τυρί Mascarpone
- 200 g Γιαούρτι 1.5%
- 8 g Βανίλια με ζάχαρη
- 20 g χυμός λεμονιού
- 30 g άχνη Ζάχαρη
- 2 g μέντα Για τα μπισκότα
- 50 g μπισκότα tiramisu
- 20 g βούτυρο
- 4 g κανέλα σκόνη
Instructions
- Πλένετε και κόβετε τα νεκταρίνια. Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε και ζεσταίνουμε το βούτυρο. Χαμηλώνοντας την θερμοκρασία προσθέτουμε την βανίλια με την ζάχαρη και τα τεμαχισμένα νεκταρίνια και τα αναμειγνύουμε.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Το τυρί Mascarpone, την γιαούρτη, την ζάχαρη βανίλιας, το χυμό λεμονιού, την άχνη ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κανέλα και σπασμένα μπισκότα και αναμειγνύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα του μπισκότου στο κάτω μέρος του ποτηριού και πάνω απο προσθέτουμε μία στρώση απο την κρέμα. Πάνω απο την κρέμα ρίχνουμε τα καραμελοποιημένα φρούτα.
Notes
Αυτό είναι ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκάκι που μπορείς να το κάνεις γρήγορα και να χρησιμοποιήσεις και άλλο φρούτο εκτός των νεκταρινιών.