Μεσογειακή Κολοκύθα με φέτα και ελιές
Ingredients
- 2500 γρ Κολοκύθα βουτύρου
- 180 γρ Τυρί φέτα
- 500 γρ Χυμός ντομάτας
- 200 γρ τοματοπολτός
- 52 γρ ελιές ώριμες πράσινες
- 1 γρ ρίγανη
- 20 γρ λάδι
Instructions
- ΒήμαKαθαρήζουμε το εξωτερικό περίβλημα της κολοκύθας την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Την τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα αντικολλητικό χαρτί.
- ΒήμαΤοποθετούμε την φέτα την οποία έχουμε κόψει σε ορθογόνια κομμάτια και την τοποθετούμε πάνω στην κολοκύθα.Απλώνουμε τις κομμένες ελιές πάνω στην κολοκύθα.
- ΒήμαΤώρα σε ένα δοχείο αναμειγνύουμε τον χυμό με τον πολτό ντομάτας, το λάδι, την ρίγανι, το μπούκοβο και τα αναμυγνύουμε καλά.Τα απλώνουμε πάνω στα υπόλοιπα.
- ΒήμαΣτην άκρη του ταψιού προσθέτουμε 400-500 ml νερό.Το βάζουμε στο φούρνο για 30-40 min στους 160-170 βαθμούς κελσίου.
Notes
Ετοιμαστείτε για μια γευστική εμπειρία στη μεσογειακή κουζίνα με αυτήν την γρήγορη, χαμηλών θερμίδων συνταγή κολοκύθας βουτύρου. Με μόλις περίπου 538 kcal ανά μερίδα, η σύνθεση των υλικών προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση στην κολοκύθα. Ετοιμάστε αυτήν τη συνταγή με ελάχιστο κόπο και απολαύστε τα αυθεντικά αρώματα της ελληνικής κουζίνας.