Μεσογειακή Κολοκύθα με φέτα και ελιές

Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 4 μερίδες
Calories 2151

Ingredients

  • 2500 γρ  Κολοκύθα βουτύρου
  • 180 γρ  Τυρί φέτα
  • 500 γρ  Χυμός ντομάτας
  • 200 γρ  τοματοπολτός
  • 52 γρ  ελιές ώριμες πράσινες 
  • 1 γρ ρίγανη 
  • 20 γρ λάδι

Instructions 

  • Βήμα
    Kαθαρήζουμε το εξωτερικό περίβλημα της κολοκύθας την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
    Την τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα
    Τοποθετούμε την φέτα την οποία έχουμε κόψει σε ορθογόνια κομμάτια και την τοποθετούμε πάνω στην κολοκύθα.
    Απλώνουμε τις κομμένες ελιές πάνω στην κολοκύθα.
  • Βήμα
    Τώρα σε ένα δοχείο αναμειγνύουμε τον χυμό με τον πολτό ντομάτας, το λάδι, την ρίγανι, το μπούκοβο και τα αναμυγνύουμε καλά.
    Τα απλώνουμε πάνω στα υπόλοιπα.
  • Βήμα
    Στην άκρη του ταψιού προσθέτουμε 400-500 ml νερό.
    Το βάζουμε στο φούρνο για 30-40 min στους 160-170 βαθμούς κελσίου.

Notes

Ετοιμαστείτε για μια γευστική εμπειρία στη μεσογειακή κουζίνα με αυτήν την γρήγορη, χαμηλών θερμίδων συνταγή κολοκύθας βουτύρου. Με μόλις περίπου 538 kcal ανά μερίδα, η σύνθεση των υλικών προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση στην κολοκύθα. Ετοιμάστε αυτήν τη συνταγή με ελάχιστο κόπο και απολαύστε τα αυθεντικά αρώματα της ελληνικής κουζίνας.
Calories: 2151kcal
Course: Main Course
Cuisine: Italian
Keyword: cake
Author

Γράψτε ένα σχόλιο

Recipe Rating