Παράγοντες που σχετίζονται με την πρόληψη της παχυσαρκίας στα παιδιά[24]

 

  • Η ενεργειακή πρόσληψη να είναι ισορροπημένη με τις δαπάνες (απαιτήσεις)
  • Μεγάλη μείωση των προσλαμβανόμενων ζαχαρούχων αναψυκτικών
  • Αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών
  • Μικρότερες ποσότητες χυμών φρούτων, ιδιαίτερα για τα υπέρβαρα παιδιά
  • Μικρότερες μερίδες τροφίμων και αναψυκτικών
  • Την μείωση κατανάλωσης γευμάτων γρήγορου έτοιμου φαγητού (φαστ φουντ)
  • Η πρόσληψη του πρωινού
  • Λιγότερες ώρες μπροστά στην οθόνη (Η/Υ, τηλεόραση)
  • Οι περισσότερες ώρες φυσικής δραστηριότητας

 

 

 

[24] CDC (Center for Disease Control and PreventionReport). Report of the Dietary Guidelines Advisory Committee on the Dietary Guidelines for Americans, 2010. Morbidity and Mortality Weekly Report. Vol. 60/ No. 5, accessed 23 September 2011. pp.5 http://www.cnpp.usda.gov/Publications/DietaryGuidelines/2010/DGAC/Report/2010DGACReport-camera-ready-Jan11-11.pdf

 

 

Author

Γράψτε ένα σχόλιο