Τσιπούρα στο φούρνο σε χαρτί με λαχανικά
Μία συνταγή για τσιπούρες στο φούρνο που προσδίδει αρώματα και γεύση στο ψάρι απο τα διάφορα λαχανικά που τα προσθέτουμε.
Τσιπούρα στο φούρνο
Ingredients
- 700 g Ψάρι Τσιπούρα
- 300 g ντομάτες
- 50 g καρότο-α
- 30 g κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 g φύλλα δάφνης
- 60 g ελαιόλαδο
- 2 g αλάτι
- 2 g Μαύρο πιπέρι
- 30 g χυμός λεμονιού
- 5 g ξύσμα λεμονιού
- 10 g φύλλα σέλινου
Instructions
- Προετοιμασία Συστατικών
- Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε κάθε ψάρι σ' ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή σε μια λαδόκολλα.
- Πλένετε τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά καθώς και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και τα αλατίζετε όλα μαζί.
- Κομματιάζετε τη δάφνη και μαζί με λίγο μείγμα λαχανικών τα βάζετε στην κοιλιά των ψαριών.
- Τα υπόλοιπα λαχανικά τα μοιράζετε κατά μήκος πάνω σε κάθε ψάρι. Περιχύνετε το κάθε ψάρι με μια κουταλιά ελαιόλαδο, και κλείνετε το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα σαν δεματάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά, μέσα στο αλουμινόχαρτό τους και μαζί με τα λαχανικά. Αν θέλετε, τα περιχύνετε με λαδολέμονο.