“Διαφορετικές Φακές με ζυμαρικά
(1 μερίδα έχει 357,8 kcal)
Μια διαφορετική, πολύ γευστική και νόστιμη πρόταση για της φακές την οποία μπορεί να φάνε και τα παιδιά λόγω των ζυμαρικών που αγαπάνε συνήθως τα παιδιά.”

Φακές με ζυμαρικά
Ingredients
- 3 g 3 g σκόρδο
- 5 g 5 g ζάχαρη
- 30 g 30 g ελαιόλαδο
- 60 g 60 g τοματοπολτός πιο συμπυκνωμένος
- 70 g 70 g κρεμμύδι
- 250 g 250 g ζυμαρικά
- 250 g 250 g φακές
Instructions
- Την ζυγισμένη φακή την διαλέγουμε και απομακρύνουμε τυχόν πετρούλες ή άλλα ξένα αντικείμενα. Την ξεπλένουμε με κρύο νερό αρχικά σε μία κατσαρόλα. Ξαναβάζουμε νερό στην κατσαρόλα και την βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
- Πετάμε το νερό που έχει μία σκούρη απόχρωση και ξαναπροσθέτουμε νερό (1600 γρ που έχουμε ζεστάνει σε βραστήρα) και συνεχίζουμε το βράσιμο της φακής (Βάζουμε το καπάκι στο κατσαρόλα).
- Το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ, ακόμη πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τα προσθέτουμε όλα στην φακή.
- Ρίχνουμε και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Λίγο πριν βράσει η φακή (10 λεπτά) προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Αν στην κατσαρόλα έχουμε ακόμη πολύ ζουμί συνεχίζουμε το τελευταίο βράσιμο της χωρίς καπάκι, έτσι ώστε να η φακή να μην έχει πολύ ζουμί (όπως εικόνα}|
- Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτά (να μην έχουν γίνει τελείως έτσι ώστε να μην λασπώσουν με την θέρμανση τους στην κατσαρόλα με τις φακές). Προσθέτουμε τα μακαρόνια στην φακή και τα βράζουμε για 5 λεπτά.