(1 μερίδα:462,15 kcal)
Μια πολύ νόστιμη συνταγή ψημένων μακαρονιών στο φούρνο!
Μακαρόνια με κιμά και τυρί γραβιέρα
Ingredients
- 3 g ρίγανη
- 5 g eλαιόλαδο
- 90 g γραβιέρα
- 40 g κρεμμύδια
- 50 g χοντρά κομμάτια χοιρινού
- 150 g ντομάτες
- 350 g νερό
Instructions
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την-ις ντομάτα-ες. Στην συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρώτο.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος (αντικολλητικό) και προσθέτουμε τον κιμά. Τον τσιγαρίζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να συρρικνωθεί λίγο(ανάμιξη) . Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρώτο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά(ανάμιξη).
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την-ις ντομάτα-ες. Στην συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρώτο.
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Προσθέτουμε το νερό τα, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά (μέχρι να έχουν βράσει καλά τα λαχανικά . 4-5 λεπτά πριν από το τέλος του βρασίματος του μίγματος ρίχνουμε την ρίγανη και τα αναμιγνύουμε καλά.
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πήλινο σκεύος και ρίχνουμε το μίγμα κιμά-λαχανικών και από πάνω τρίβουμε λίγο γραβιέρα.
- Τα βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά.